Jdi na obsah Jdi na menu
 


Derby rozhodl domácí Novotný

FK Uhl. Janovice - AFK Kácov              3:2  (2:2)

Šesté kolo I. B třídy, skupina D proti sobě postavilo dva zástupce Kutnohorska v této soutěži: Výše postavené Uhlířské Janovice přivítaly na svém hřišti Kácov, který na svého soupeře ztrácel před nedělním zápasem čtyři příčky a dva body.

V prvním poločase mokrého derby se diváci rozhodně nenudili. Už ve 3. min. hosté zaskočili domácí obranu, když centr prošel pokutovým územím na zadní tyč k volnému Toupalovi a ten otevřel skóre - 0:1. Další minuty ale patřily uhlířům, který skóre otočili: Ve 14. min. se Tancer protáhl po autovém vhazování do pokutového území až před gólmana Císaře a uklidil balón k tyči - 1:1. V 18. min. domácí zahrávali trestný kop od vlastní brány, dlouhý pas kácovské obraně propadl a Jelínek šel sám - 2:1. Uhlíři byli při chuti, ve 22. min. po hostující ztrátě míče ve středu hřiště unikl Wolf, jenže ve finále trefil jen nohy gólmana Císaře. Ve 27. min. hostující Cettl napřáhl na třiceti metrech a jeho pěkná střela minula Kmochovu bránu. Ve 45. min. se Kácov dočkal vyrovnání: Po pasu z trestného kopu z poloviny hřiště následovala série hlaviček a Pana právě hlavou přeloboval gólmana Císaře - 2:2.

Po změně stran jako první zahrozili hosté, ovšem Vlasáka po jeho úniku po levé straně vychytal na přední tyči gólman Kmoch. V 56. min. míč putoval po hranici domácí šestnáctky, Linhart ho posunul Červňákovi, jenže ten mířil těsně vedle. Šance se ovšem urodily i na druhé straně: V 62. min. Kopecký poslal po pravé straně Wolfa, ten připravil míč Vedralovi, ovšem jeho gólovku vyrazil gólman Císař, který si poradil i s dorážkou Tancera. V 63. min. Kopecký uvolnil ve vápně Wolfa, který mířil těsně vedle. Hosté v několika nadějných situacích zastavil ofsajd a tak o osudu zápasu rozhodla 81. min., kdy se po rohovém kopu prosadil M. Novotný - 3:2.

Po zápase si trenér FK Uhlířské Janovice Antonín Novotný pořádně oddechl. "Zestárnul jsem hrozně," ulevil si. "Jsem ale spokojený, měli jsme ale v první půli využít šance po brejcích a mohlo být po zápase," upozornil a pokračoval: "Hned na začátku zápasu jsme byli asi ještě v kabině, pak jsme stav otočili. Ke konci jsme trochu polevili a hosté zbytečně do šatny vyrovnali. To je nakoplo. Druhý poločas byl dost bojovný, měli jsme asi více šancí, ale opět jsme je nevyužili. Jsem ale rád, že jsme utkání zvládli a vyhráli."

Začátek utkání ale vyšel lépe Kácovu. "Ze dvou šancí jsme brzy dali branku, jenže potom jsme domácím darovali z ničeho dva góly," zlobil se trenér Kácova Miroslav Jelínek. "Po autovém vhazování necháme vběhnout hráče do vápna, otevřeli jsme mu prostor. Druhou branku jsme dostali po výkopu brankáře, nejdeme do míče, který propadl," rozebíral inkasované branky. "V poslední minutě prvního poločasu vyrovnáme, dostaneme se do zápasu a na začátku druhého poločasu dáme regulérní gól, to v žádném případě ofsajd nebyl. To ať se na mě pomezní rozhodčí nezlobí," naznačil a dodal: "Měli jsme ještě jednu příležitost, na druhou stranu tam domácí měli také tři šance, které neproměnili. Byl to remízový zápas, bohužel jsme si nepohlídali standardku, když jsme se o přestávce na to připravovali. V poslední minutě běžíme sami na bránu a zase nesmyslně odmávaný ofsajd. Byl to remízový zápas, kluky musím pochválit za bojovnost. Jsou tam ale pořád taktické chyby, který by se na této úrovni už objevovat neměly."

Branky: 14. Tancer, 18. Jelínek, 81. Novotný - 3. Toupal, 45. Pana

Rozhodčí: Hes - Marek, Polák

Sestavy:                                                                                                                        U. Janovice: Kmoch - D. Kulhánek, Zadražil, M. Novotný, Strnad - Kopecký, Vedral (70. Vinický), Randlíszek (90.+1 Beneš), Jelínek (86. N. Marek) - Wolf, Tancer.                    Kácov: Císař - Toupal (80. Zvára), Houdek, Kabát, Linhart (88. Blažek) - Filip, Cettl, Pana, Pavouček (40. Červeňák, 72. Psota) - L. Petrů, Vlasák

Zdroj: http://www.svoboda.info/sport/fotbal/derby-s-kacovem-rozhodl-matyas-novotny-po-rohovem-kopu/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář